neon-demon-main

ESPECIAL SITGES2016: THE NEON DEMON

LA IMAGEN POR ENCIMA DE LA HISTORIA

Sinopsis oficial:  Jesse es una chica que llega a Los Ángeles, California, para hacer su sueño realidad: convertirse en supermodelo. Pero su juventud y belleza despertará al demonio, y se verá atrapada en un peligroso mundo de envidias y celos en el que las modelos están dispuestas a todo para triunfar.

El director Nicolas Winding Refn nos presenta una película donde nos habla de la vanidad, la belleza y la fama, un mundo lleno de luces de neon, y el alto precio que hay que pagar para estar en el.

Muy buena en muchos sentidos, una fotografía genial, un apartado visual que bebe directamente de las películas de Dario Argento, una gran banda sonora, todos ellos elementos que siempre son un distintivo de Nicolas Winding Refn. Pero en esta ocasion su mayor virtud es su mayor defecto, ya que antepone todo el aspecto visual de la película a la historia que nos cuenta.

A medida que avanza la película, te das cuenta de que en algunos momentos tiene vacíos narrativos. Aun así esperas que suceda algo que nos haga saltar de la butaca o que vuelva a despertar el interés que teníamos en la historia, algo que no sucede hasta el final del tercer acto, momento en el que ya has perdido el interés en una historia que no acaba de arrancar.

Lo mejor: El apartado visual y la banda sonora, que te atrapan desde el minuto uno de una manera casi hipnótica.

Lo peor: Los vacíos narrativos, que hacen que pierdas el interés en la historia que nos están contando.

neon-demon-cusica-plus
LA IMATGE PER SOBRE DE LA HISTÒRIA

Sinopsi oficial: Jesse és una noia que arriba a Los Angeles, Califòrnia, per fer el seu somni realitat: convertir-se en supermodel. Però la seva joventut i bellesa despertarà al dimoni, i es veurà atrapada en un perillós món d’enveges i gelosia en què les models estan disposades a tot per triomfar.

El director Nicolas Winding Refn ens presenta una pel·lícula on ens parla de la vanitat, la bellesa i la fama, un món ple de llums de neó i l’alt preu que cal pagar per estar en ell.

Molt bona en molts sentits, una fotografia genial, un apartat visual que beu directament de les pel·lícules de Dario argento, una gran banda sonora, tots ells elements que sempre són un distintiu de Nicolas Winding Refn. Però en aquesta ocasió la seva major virtut és el seu major defecte, ja que anteposa tot l’aspecte visual de la pel·lícula a la història que ens explica.

A mesura que avança la pel·lícula t’adones que en alguns moments té buits narratius. Tot i així esperes que passi alguna cosa que ens faci saltar de la butaca o que torni a despertar l’interès que teníem a la història, cosa que no succeeix fins al final del tercer acte, moment en el qual ja has perdut interès en una història que no acaba d’arrencar.

El millor: L’apartat visual i la banda sonora, que t’atrapen des del minut un d’una manera gairebé hipnòtica.

El pitjor: Els buits narratius, que fan que perdis l’interès en la història que ens estan explicant.

 

the_neighbor-2016-poster

ESPECIAL SITGES 2016: THE NEIGHBOR

MALDITOS VECINOS

Sinopsis oficial:Un hombre que se dedica a hacer encargos para su tío, un mafioso local para el que cambia matrículas de coches que transportan droga, descubre que su vecino tampoco es trigo limpio.

Marcus Dunstan, que en 2009 nos sorprendió con esa pequeña joya que es “The Collector” , vuelve a la carga con “The Neighbor“. No es una película que nos vaya a sorprender en cuanto a su historia, ya que intenta repetir la fórmula que tan bien le fue en sus anteriores films, y en algún momento lo consigue . En parte por saber generar momentos de tensión cuando realmente no pasa nada, gracias sin duda a una gran banda sonora que da unas grandes dosis de ritmo y suspense a la intriga que se nos presenta.

Si bien es cierto que a la película le cuesta un poco arrancar, una vez que lo logra, el director hace lo que mejor sabe hacer, generar grandes momentos de suspense, violencia y tensión que nos mantendrán pegados a la pantalla hasta el final de la película.

En resumen, una película que logra con creces su objetivo, que no es otro que entretener y hacernos pasar un buen rato.

Lo mejor: La tensión suspense y violencia marca de la casa, una gran banda sonora, la duración de la película 84 min, algo que se agradece en este tipo de películas.

Lo peor: El tiempo que tarda en arrancar. No nos ofrece nada nuevo

 

the-neighbor-kidnapper-2016-marcus-dunstan-horror-movie

 

 

MALEITS VEÏNS

Sinopsi oficial:  Un home que es dedica a fer encàrrecs pel seu oncle, un mafiós local per al qual canvia matrícules de cotxes que transporten droga, descobreix que el seu veí tampoc és blat net.

Marcus Dunstan, que el 2009 ens va sorprendre amb aquesta petita joia que és “The collector”, torna a la càrrega amb “The neighbor”. No és una pel·lícula que ens vagi a sorprendre pel que fa a la seva història, ja que intenta repetir la fórmula que tan bé li va anar en els seus anteriors films, i en algun moment ho aconsegueix  . En part per saber generar moments de tensió quan realment no passa res, gràcies sens dubte a una gran banda sonora que dóna unes grans dosis de ritme i suspens a la intriga que se’ns presenta.
Si bé és cert que a la pel·lícula li costa una mica arrencar, una vegada que ho aconsegueix, el director fa el que millor sap fer, generar grans moments de suspens, violència i tensió que ens mantindran enganxats a la pantalla fins al final de la pel·lícula.

En resum, una pel·lícula que aconsegueix amb escreix el seu objectiu, que no és altre que entretenir i fer-nos passar una bona estona.

El millor: La tensió suspens i violència marca de la casa, una gran banda sonora, la durada de la pel·lícula 84 min, cosa que s’agraeix en aquest tipus de pel·lícules.

El pitjor: El temps que triga a arrencar.

No ens ofereix res nou

SITGES 2016 #2: DE MASCOTES, VENJANCES, VAMPIRS I PASTILLES DE COLORS.

Això del Festival de Sitges és un esport. No, no poseu cara estranya, doncs els que heu passat allà més de dos o 3 dies estareu d’acord amb nosaltres. Com bé sabeu, el running i tot el que comporta, està de moda. Només cal que doneu un cop d’ull als murs de les vostres respectives xarxes, per veure alguna o altra foto d’algú explicant els km que ha fet, la cursa que ha acabat, o el rècord personal que ha batut.

Doncs bé, si aquests són els runners, nosaltres, els que recorrem incomptables km amunt i avall els carrers de Sitges, els que fem sprints per agafar el millor seient al Prado, Retiro o Auditori, o els que esperem sota la pluja fent cues interminables…som els sitgers.

Bé, tota aquesta introducció tant freak, ens serveix d’excusa per a començar aquesta segona macro-crònica del Festival de Sitges. De dilluns a dijous, hem exercit el nostre paper de sitgers i no hem parat de caminar, fer cua, i veure pelis, per explicar-vos i recomanar-vos tot allò que ens ha agradat. Som-hi:

 

the-transfiguration-16-27-00-milo-sophie

The Transfiguration (USA) (6’5/10), de Michael O’Shea, és la primera pel·lícula de vampirs, sense vampirs. Podríem definir-la doncs com una pel·lícula sobre vampirs, no ‘de vampirs’. L’argument, a priori simple, ens presenta a en Milo, un noi de 14 anys orfe, que viu amb el seu germà gran. Marginat a l’escola i al barri, en Milo és un gran aficionat a tot el relacionat amb els vampirs. Tant, que fins i tot somia a transformar-s’hi. El que no tenia planejat però, era que un dia arribés a l’edifici una noia que l’hi faria replantejar moltes coses, sobre la seva (a vegades) sinistra afició ‘vampiresca’.

Una peli de caràcter independent, que tracta el món de l’amor i de les relacions humanes des d’un punt de vista melancòlic, macabre, dramàtic i perillós. No és per a tots els públics, perquè certament el ritme és lent i es desenvolupa amb certa calma, però si voleu veure una pel·lícula diferent dins el gènere vampiresc, no us la perdeu.

A destacar: La gran actuació del jove protagonista (Eric Ruffin), l’original punt de vista amb el que s’enfoca la temàtica i la cruesa de la història, que sens dubte és el que aporta el terror a tota la pel·lícula.

 

fullsizephoto607281

The Silenced (Corea del Sud) (6/10), de Lee Hae-Young ens fa viatjar l’any 1938 a una Corea del Sud en guerra, i ens situa a un internat de noies, que totes pateixen malalties cròniques. Se’ls hi subministra un tractament revolucionari a base de transfusions i pastilles, que és capaç de fer recuperar la salut, i de millorar el rendiment físic i mental. Aquest tractament però fa sospitar a la protagonista, que veu com les seves companyes comencen a desaparèixer en circumstàncies estranyes, i només ella sembla veure el que passa.

Una de les pelis més especials que hem vist aquests dies. No tant per la temàtica, que tot i ser original, ja hi ha altres referents, sinó més per la manera en com es desenvolupa i per com acaba. En el moment en el qual et sembla que no passa res de nou, hi ha un gir de guió que et fa posar bé a la butaca i mirar-te amb el del costat, doncs cap dels dos, i segurament ningú més de la sala s’ho podia esperar. Drama, ,misteri i acció en una de les millors pelis asiàtiques que han passat pel Festival.

A destacar: El vestuari, maquillatge i ambientació de la pel·lícula. També el sorprenent desenvolupament de la història, i el final.

 

2a0f7fd68fd5518e460f784c8d16369f_original

Revengeance (USA) (7/10), del genial Bill Plymton, és l’únic llargmetratge d’animació que hem vist fins al moment. Però vaja, l’esperàvem amb ganes. Primer, perquè Bill Plymton és un dels nostres il·lustradors preferits, i segon, perquè l’argument planteja una història de venjança original i molt ‘tarantinesca’.

Rod Rosse, és un caça recompenses que treball amb la seva mare. Un senador dels estats units el reclama amb ell i a 3 caça recompenses més, perquè una misteriosa noia l’hi ha robat un objecte molt valuós, que ha de recuperar com sigui, si no vol que la seva carrera política quedi truncada. La rivalitat entre aquest senador (que a més és lluitador de pressing catch) i el de la protagonista, que sempre va amb un arc i unes fletxes a l’esquena, ens portaran a viure una divertidíssima pel·lícula, plena d’acció, de persecucions desenfrenades, i de personatges histriònics i passats de voltes.

El valor d’aquesta pel·lícula, potser més que en el guió i l’argument, l’aporta el genial art i estil de Bill Plymton. Amb unes perspectives impossibles. Una realitat deformada, i uns colors vius que cremen la pantalla, és impossible apartar la vista de la pantalla. Una aventura de poc més d’una hora, amb motos, sectes, polítics corruptes, fletxes, drogues. Collonuda.

A destacar: els personatges, la banda sonora, i les brutals animacions.

 

frightfest-pet-2

Pet (USA) (6/10) del català Carles Torrens, és una de les pelis que més ganes teníem de veure. Carles Torrens, director català, que fa 2 anys es va endur el Premi del Jurat i del Públic al nostre concurs de curts amb ‘Sequence’, presentava la seva darrera peli, amb dos convidats de luxe: Dominique Monaghan (LOST, Lord Of the Rings..) i Ksenia Solo.

L’Auditori no era ple, d’acord, però penso que els que érem allí no ens vam endur cap decepció, sinó al contrari, ens vam trobar amb una pel·lícula molt més que correcte, que planteja una història d’amor (la més estranya que us podeu imaginar) entre els dos protagonistes. Cada un d’ells porta una vida aparentment normal, però quan els dos es troben i es deixen anar, la pel·lícula es transforma en un malson on no hi falten la sang i el fetge. Tensió, angoixa i un final inesperat fan d’aquesta peli una de les imperdibles del Festival.

A destacar: l’originalitat del guió, el gran paper dels dos protagonistes, en especial de Ksenia Solo i l’atreviment de Carles Torrens a fer pelis diferents de gènere.

herederos-bestia

ESPECIAL SITGES 2016: HEREDEROS DE LA BESTIA

CONTIGO EMPEZÓ TODO

Sinopsis oficial: Imposible imaginar el cine español actual sin El día de la Bestia. Dos décadas después de su estreno, la película de Álex de la Iglesia sigue siendo el gran referente al que acudir si se quiere mezclar el fantástico más brutal con la tradición española del esperpento. Este documental entrevista al equipo responsable de esa obra maestra y calibra su aún vigente influencia.

Dos grandes conocedores del cine de terror como son David Pizarro y Diego Lopez dirigen Herederos de la Bestia, documental que nos enseña la manera en que El Día de la Bestia ha influenciado en nuestro cine, y sin duda a sido un referente para toda una generación de cineastas, todo esto contado a modo de entrevista por las personas que hicieron posible la película hace 20 años y algunos de los cineastas que han sido influenciados por ella.

En definitiva un trabajo súper interesante, con anécdotas que desconocíamos totalmente, otras muchas que nos harán reír, y nos harán darnos cuenta de la importancia que han tenido El Día de la Bestia y su director Alex de la Iglesia en nuestro cine.

Imprescindible, no solo para los amantes de la película, sino también para los amantes del cine en general.

Lo mejor: Poder disfrutar de anécdotas desconocidas para el gran publico

Lo peor: No haber visto El Día de la Bestia

14358833_1195666553789901_3655771137934031062_n

AMB TU VA COMENÇAR TOT

Sinopsi oficial: Impossible imaginar el cinema espanyol actual sense El dia de la Bèstia. Dues dècades després de la seva estrena, la pel·lícula d’Álex de l’Església segueix sent el gran referent al qual acudir si es vol barrejar el fantàstic més brutal amb la tradició espanyola de l’esperpent. Aquest documental entrevista a l’equip responsable d’aquesta obra mestra i calibra la seva encara vigent influència.

Dos grans coneixedors del cinema de terror com són David Pizarro i Diego Lopez dirigeixen Hereus de la Bèstia, documental que ens ensenya la manera en què El Dia de la Bèstia ha influenciat en el nostre cinema, i sens dubte a estat un referent per a tota una generació de cineastes, tot això explicat a manera d’entrevista per les persones que van fer possible la pel·lícula fa 20 anys i alguns dels cineastes que han estat influenciats per ella.

En definitiva un treball súper interessant, amb anècdotes que desconeixíem totalment, moltes altres que ens faran riure, i ens faran adonar-nos de la importància que han tingut El Dia de la Bèstia i el seu director Àlex de la Iglesia en el nostre cinema.

Imprescindible, no només per als amants de la pel·lícula, sinó també per als amants del cinema en general

El millor: Poder gaudir d’anècdotes desconegudes per al gran públic

El pitjor: No haver vist El Dia de la Bèstia

heropage-980x560_56

ESPECIAL SITGES 2016: TRAIN TO BUSAN

ZOMBIES A LA COREANA

Sinopsis oficial: Un desastroso virus se expande por Corea del Sur, provocando importantes altercados. Los pasajeros de uno de los trenes KTX que viaja de Seúl a Busan tendrán que luchar por su supervivencia.

Despues de haber dirigido películas de animación no aptas para niños, como son The King of Pigs y The Fake, el director Yeon Sang-Ho debuta en un largo de imagen real, y lo hace por todo lo alto con Train to Busan, sin duda una de las mejores peliculas del genero zombie de los últimos años.

Pero, que hace que Train to Busan destaque por encima de las demás?
Tiene todos los elementos que nos gustan de las películas de zombies, tiene terror, acción, puntos de drama, donde se refleja a la perfección que la gente que va en el tren tiene que vigilar por partes iguales, tanto a los zombies como a los humanos que les rodean, bajar un poco la guardia o confiar en la persona equivocada podria resultar la muerte.

Una película con una acción frenética en casi la totalidad de los 120min que dura, en gran parte gracias a los zombies, que cojen lo mejor de los de 28 días despues y Guerra Mundial Z y lo mejoran dando autentica sensación de peligro.

Dada la sobre-explotacion que ha tenido el genero zombie en los últimos años, se agradece profundamente una película que aporte un poco de aire fresco y con una calidad que pocos esperaban.

Lo mejor: Su ritmo frenético en casi la totalidad del metraje.

Lo peor: La duración podría haber sido un poco menor, algunas escenas que nos quieren provocar la lágrima fácil sin llegar a conseguirlo.

le-dernier-train-pour-busan-realise-par-song-ho-yeon-et-sorti-en-2016

ZOMBIES A LA COREANA

Sinopsi oficial: Un desastrós virus s’expandeix per Corea del Sud, provocant importants aldarulls. Els passatgers d’un dels trens KTX que viatja de Seül a Busan hauran de lluitar per la seva supervivència.

Després d’haver dirigit pel·lícules d’animació no aptes per a nens, com són The King of Pigs i The Fake, el director Yeon Sang-Ho debuta en un llarg d’imatge real, i ho fa amb magnificència amb Train to Busan, sens dubte una de les millors pel·lícules del gènere zombi dels últims anys.

Però, que fa que Train to Busan destaqui per sobre de les altres?
Té tots els elements que ens agraden de les pel·lícules de zombis, té terror, acció, tocs de drama, on es reflecteix a la perfecció que la gent que va al tren ha de vigilar per parts iguals, tant els zombies com als humans que els envolten, abaixar una mica la guàrdia o confiar en la persona equivocada podria resultar la mort.

Una pel·lícula amb una acció frenètica en gairebé la totalitat dels 120 min que dura, en gran part gràcies als zombies, que agafen el millor dels de 28 dies després i Guerra Mundial Z i el milloren donant autèntica sensació de perill.

Donada la sobreexplotació que ha tingut el gènere zombi en els últims anys s’agraeix profundament una pel·lícula que aporti una mica d’aire fresc i amb una qualitat que pocs esperaven.

El millor: El seu ritme frenètic en gairebé la totalitat del metratge.

El pitjor: La durada podria haver estat una mica menor, algunes escenes que ens volen provocar la llàgrima fàcil sense arribar a aconseguir-ho.

SITGES 2016 #1: DE GRANOTES, RITUALS, ZOMBIES i BARRETS DE COWBOY.

Poques imatges més bucòliques es poden veure, que una platja durant un dia plujós i ennuvolat. El vent arrossega les onades amb força, i l’aigua que es desprèn, es barreja amb la pluja que a estones, aquests dies acompanya Sitges. A la gent però, el temps tan se li enfot. Aquesta setmana, aquest poblet de la costa catalana, és molt més que una imatge bucòlica. És el punt neuràlgic del cinema de gènere. L’epicentre mundial de monstres, viatges espacials, assassinats horribles i per què no dir-ho, de riures i aplaudiments incondicionals.

El millor és anar-hi sense saber que t’hi trobaràs, és a dir, gairebé ni veure tràilers o llegir sinopsis. No saber pràcticament res d’allò que veuràs. Comentar amb els amics del Fantàstik quines pelis són les que no ens podem perdre, consultar a diferents blocs de cinema les recomanacions o les pelis premiades a altres festivals, i amb això ja n’hi ha prou per a seure a la butaca i deixar-se sorprendre, sense cap judici previ. I la veritat és que, amb 48 hores de festival i 8 pel·lícules vistes, la sorpresa és (de moment) molt i molt bona. Us ho expliquem:

Des que George A.Romero va tornar a posar de moda els Zombies en el cinema l’any 1968, s’han succeït centenars de pel·lícules que han tractat de descriure amb més o menys encert, un món que no només l’habiten els vius, sinó que també hi circulen –sigui corrents o a pas de tortuga zombie– uns éssers que l’únic que volen és menjar…i no són precisament vegetarians.

Bé, doncs quan un ja pensa que no es pot inventar res nou en el gènere, arriben els senyors Colm McCarthy i Yeon Sang-ho i fan dues pel·lícules que d’una forma o altra innoven de forma molt positiva i sorprenent el món dels caminants erràtics.

 

mv5bmtk1mjy2nzuzmv5bml5banbnxkftztgwmdu0ntmyote-_v1_sy1000_cr0015031000_al_

Melanie, The girl with all the gifts‘ (6,5/10) (UK) ens presenta una premissa molt interessant. En unes instal·lacions militars, uns nens nascuts durant l’Apocalipsi zombie són analitzats diàriament per un equip de científics, que intenten trobar una cura per al fong que va desencadenar la fi del món tal com el coneixem. Aquests nens, en el llindar entre el món dels vius i dels morts, semblen contenir la clau de la salvació humana, però per aconseguir-ho, valgui la redundància, no serà pas un joc de nens.
A destacar: Una ambientació molt cuidada en un Londres decadent, el descobriment d’una jove actriu (Sennia Nanua) que ho fa de meravella, i un final molt original.

busan-review-pic

Train to Busan‘ (7/10) (Corea del Sud), és sens dubte una de les revelacions del Festival. La que possiblement guanyi el Premi del Públic, és una peli de Zombies al més pur estil asiàtic. Un pare i la seva filla, agafen un tren que es dirigeix a la ciutat de Busan, però al mateix moment es desencadena a diferents ciutats de la regió un caos provocat per a uns éssers frenètics i totalment passats de voltes, que només volen devorar carn humana. Corren, salten, criden molt i són incansables. Els passatgers del tren hauran de sobreviure a un viatge que no oblidaran mai.

A destacar: Un maquillatge impressionant, l’acció desenfrenada de la pel·lícula, i uns personatges principals molt ben treballats, dels quals és impossible no emfatitzar al 100% amb ells.

Seguim amb les sorpreses, aquest cop en forma de rituals estranys, sinistres i desconcertants, amb un punt en comú; el misteri. I és que sigui a una sala d’autòpsies o al llit d’un hospital, el terror i les criatures del més enllà han fet que els assistents hagin hagut d’apartar la mirada, i deixar anar algun crit ofegat.

1600x450

The Void‘, (6/10) (Canadà) del directors Jeremy Gillespie i Steven Kostanski, ens porta a un hospital, on els protagonistes hi arriben a causa d’un incident amb uns estranys éssers encaputxats i vestits de blanc que només semblen respondre al llenguatge de la violència. Aquests, no deixaran sortir als protagonistes de l’hospital, fins que el naixement d’una estranya criatura completi un ritual macabre i bizarre, on la sang no deixarà de brotar per tot arreu.

A destacar: Una atmosfera terrorífica, el ritme trepidant de la història, i uns efectes especials al més pur estil 80’s, brutals.

76099-c915d-original

La autopsia de Jan Doe‘ (7,5/10) (UK) del director André Ovredal, ens explica com el metge forense d’un petit poble, i el seu fill, reben a la morgue una noia morta, trobada per la policia en circumstàncies estranyes, i que aparentment no té cap causa evident de com ha mort. A mesura que avança l’autòpsia, els protagonistes es veuran involucrats en una aventura terrorífica i claustrofòbica. Si ets una mica aprensiva o aprensiu, definitivament és una pel·lícula que no et pots perdre.

A destacar: Una trama molt original, unes escenes realment terrorífiques i un desenllaç sorprenent.

 

cmbd1jbucae5xzk-625x342

Ja per anar acabant aquesta primera crònica, és obligat recomanar-vos un dels thrillers psicològics més esperats de l’any. L’adaptació cinematogràfica de l’aclamat manga japonès de Ryosuke Tomoe, i que Sitges ha acollit l’estrena mundial.

Museum‘ (Japó) (6,5/10) de Keishi Ohtomo, ens situa a un Tokio plujós, on un misteriós assassí en sèrie que es cobreix la cara amb una màscara de granota, du a terme un seguit de crims terrorífics, despietats i extremadament violents en els que sempre hi deixa una nota misteriosa. L’inspector Sawamura, i protagonista de la pel·lícula es veurà involucrat en la investigació dels assassinats, d’una forma que no s’espera.

A destacar: Una ambientació angoixant, el sadisme oriental que tant ens agrada, i uns bons girs inesperats de guió.

 

 

maxresdefault

Com a colofó final m’he deixat la pel·lícula que menys té a veure amb el gènere fantàstic o de terror, però que més ha agradat a tota la sala que avui a la nit ha omplert l’Auditori Melià. Viatgem fins al Texas més profund i ens calcem les botes i el barret de cowboy per a delitar-nos amb un thriller al més pur estil americà, en el sentit més yankee de la paraula.

Hell or Hight Water‘ (8/10) (USA), del director David Mackenzie, és una persecució d’una hora i mitja, entre dos germans que desesperats per la situació familiar d’un, decideixen atracar diferents bancs, i dos incasables policies que es faran càrrec del cas. Un viatge, a estones trepidant, dramàtic a estones fins i tot amb un punt còmic en alguns diàlegs, on els homes de la llei no deixaran que els criminals aconsegueixin el seu objectiu.

A destacar: els genials diàlegs entre les dues parelles de protagonistes, el paper de Jeff Bridges, i la banda sonora, al més pur estil rock sureny.

 

I fins aquí aquest primer resum de tot el que hem vist a Sitges. Molt aviat, més morts, més criatures extranyes, més dimonis…i més pluja.

Salut!

RD.

 

13073_1

EXTRA! EXTRA! NOTÍCIES DESTACADES DE LA SETMANA vol.9

TRÀILER FINAL DE “X-MEN: APOCALISPSIS

20th Century Fox ha fet públic el tràiler final de “X-Men: Apocalipsis” que ja podeu veure doblat en espanyol a continuació. Des dels orígens de la civilització, ell va ser venerat com un déu. Apocalipsi, el primer i més poderós dels mutants de l’Univers X-Men de Marvel, es va fer amb els poders de molts altres mutants, convertint-se en immortal i invencible.

Després de el seu debilitament després de milers d’anys, la seva desil·lusió cap al món l’obliga a reclutar un grup de poderosos mutants, incloent al descoratjat Magneto (Michael Fassbender), per purificar la humanitat i crear un nou ordre mundial, del qual estarà al capdavant.

Mentre el destí de la Terra penja d’un fil, Raven (Jennifer Lawrence) amb l’ajuda del Professor X (James McAvoy) haurà de liderar un equip de joves X-Men per detenir al seu major enemic i salvar la humanitat de la destrucció total.

ALICIA VIKANDER SERÀ LA NOVA LARA CROFT

L’actriu Alicia Vikander, guanyadora de l’Oscar a Millor Actriu pel seu paper a La Noia Danesa, ha estat l’escollida per encarna Lara Croft en el reboot de Tomb Raider, basat possiblement en el remake del videojoc que presenta a una jove aventurera.

Li guanya la partida a Daisy Ridley, qui va interpretar a Rei en Star Wars: El Despertar de la Força, o a Elizabeth Olsen qui van sonar amb força per al paper.

tumblr_nw3g3q3qPg1s6eweuo1_500

CONFIRMADA LA SEQÜELA DE “BIENVENIDOS A ZOMBIELAND”

Després de molts rumors i una sèrie fallida, per fi es confirma de manera oficial la seqüela de “Bienvenidos a Zombieland“, la comèdia de zombies protagonitzada per Jesse Eisenberg, Emma Stone i Woody Harrelson. L’anunci ha tingut lloc en la passada CinemaCon, on a més es va publicar el logo de la pel·lícula.

Repetiran els seus guionistes, Rhett Reese i Paul Wernick, i també el seu director Ruben Fleischer. A més, s’espera que tot el repartiment original estigui de tornada.

26270_640

 

TRÀILER FINAL DE “WARCRAFT: EL ORIGEN

Legendary Pictures i Universal Pictures han llançat el tràiler final de “Warcraft: El Origen“, la megaproducció que adapta el videojoc homònim de Blizzard Entertainment que enfrontarà orcs amb humans.

Dirigida per Duncan Jones, el pacífic regne de Azeroth està a punt d’entrar en guerra per enfrontar-se a uns terribles invasors: orcs guerrers que han deixat el seu destruït món per colonitzar un altre. En obrir-se un portal que connecta tots dos mons, un exèrcit s’enfronta a la destrucció, i l’altre, a l’extinció. Dos herois, un a cada bàndol, estan a punt de xocar en un enfrontament que canviarà el destí de la seva família, el seu poble i la seva llar.

La seva estrena a Espanya tindrà lloc el pròxim 3 de juny, una setmana abans que als Estats Units.

NOU PÒSTER DE “AHORA ME VES 2″

En un laberint de cartes se’ns presenta al repartiment principal de “AHORA ME VES 2″, seqüela dirigida per Jon M. Chu (GI Joe: La Venjança) i que torna a comptar amb un repartiment de luxe: Lizzy Caplan, Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo , Woody Harrelson i Michael Caine, entre d’altres. La seva estrena tindrà lloc el pròxim 22 de juliol.

Els Quatre Genets tornen en una nova i espectacular aventura, elevant a cotes més altes els límits de la il·lusió sobre els escenaris de tot el món. Un any després de burlar-se de l’FBI i de guanyar-se el favor del públic gràcies als seus espectacles de màgia al més pur estil Robin Hood, els il·lusionistes reapareixen per a una nova actuació amb l’objectiu d’exposar les pràctiques poc ètiques d’un magnat tecnològic: Walter Mabry , un prodigi de la tecnologia que amenaça els Genets per treure profit del seu atracament més impossible fins a la data.

L’única opció que tenen és realitzar un últim gran truc sense precedents per netejar els seus noms i revelar a la ment mestra que està darrere de tot.

db_posters_36069

Primer clip de “GREEN ROOM

Ja està disponible el primer clip de Green Room, el film dirigit per Jeremy Saulnier que tan bones sensacions va deixar en el passat festival de Sitges.

Un grup de punk-rock és contractat per un bolo en un lloc una mica particular. Quan arriben al lloc indicat s’adonen que el públic està compost per neonazis borratxos i drogoaddictes. Tot està a punt i els jugadors en les seves posicions, un grup anti-feixista envoltat de neonazis amb ganes de gresca? La festa comença aquí …

Imogen Poots, Alia Shawkat, Anton Yelchin, Mark Webber i Patrick Stewart encapçalen el repartiment. A Espanya es podrà veure gràcies a La Aventura, qui la distribuirà en els pròxims mesos.

NOU TRÀILER OFICIAL DE “INDEPENDENCE DAY: CONTRAATAQUE

20th Century Fox ha fet públic un nou tràiler oficial de la pel·lícula que protagonitzaran entre d’altres Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Jessie Usher, Bill Pullman, Sela Ward, Maika Monroe, William Fitchner i Judd Hirsch.

Aquesta continuació comptarà com usant tecnologia obtinguda dels extraterrestres, les nacions de la Terra, preveient el retorn dels invasors, han col·laborat en un gegantesc programa de defensa per protegir el planeta. Però res pot preparar per fer front a l’avançada i inaudita força dels atacants. Només la inventiva d’uns pocs homes i dones valents pot rescatar el nostre món de la vora de l’extinció.

 

la ventana indiscreta

EXTRA! EXTRA! NOTÍCIES DESTACADES DE LA SETMANA vol.8

PRIMER TRÀILER DE “STAR WARS: ROGUE ONE”

Rogue One: A Star Wars Story, el primer dels spin-offs de la saga creada per George Lucas, arribarà als cinemes el pròxim mes de desembre. Per anar escalfant motors ja podeu veure el primer tràiler en espanyol de la pel·lícula.

Gareth Edwards (“Godzilla“) s’ha encarregat de dirigir aquesta pel·lícula que es centrarà en el grup de rebels que va robar els plànols de la primera estrella de la mort que va destruir Luke Skywalker a “La Guerra de les Galàxies”.

Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Riz Ahmed, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk són els encarregats de protagonitzar la pel·lícula, el guió va a càrrec de Gary Whitta i Chris Weitz.

TRÀILER OFICIAL DE “MI AMIGO EL GIGANTE” DIRIGIDA PER STEVEN SPIELBERG

Disney ha publicat aquest dimarts el tràiler oficial de El meu amic, el gegant, l’adaptació dirigida per Steven Spielberg del llibre de Roald Dahl titulat de The BFG. El personatge del títol està interpretat per l’últim guanyador de l’Oscar al Millor Actor Secundari, Mark Rylance, qui repeteix amb Spielberg després de la seva micromètrica interpretació a El Pont dels Espies, pel·lícula que li va fer creditor a l’estatueta.

JOHN CARPENTER DIRIGEIX AQUEST VIDEOCLIP DEL SEU NOU ÀLBUM “LOST THEMES II”

Carpenter ha dedicat els últims anys de la seva vida a promocionar altra de les seves grans passions, la música. L’any passat va publicar el seu primer disc d’estudi, Lost Themes, i el pròxim 15 d’abril farà el mateix amb la seva segona entrega, Lost Themes II, acompanyat al sintetitzador pel seu fill, Cody Carpenter, el seu fillol Daniel Davies a la guitarra, el baixista John Spiker, el guitarrista John Konesky i el bateria Scott Seiver.

NOVA IMATGE DE BENEDICT CUMBERBATCH COM A STEVEN STRANGE

Marvel ha fet pública una nova imatge de Benedict Cumberbatch encarnant a Steven Strange. El primer tràiler de la pel·lícula es podrà veure la setmana que quan s’emeti al Jimmy Kimmel Live!, de la televisió americana.

Doctor Extraño és l’encarregat de defensar a l’univers Marvel de tot tipus d’amenaces místiques. Per a això utilitza les seves habilitats i arts místiques per fer front a dolents sobrenaturals.

Al costat de Cumberbatch tindrem un repartiment de primer nivell format per Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg i Scott Adkins. L’encarregat de dirigir Doctor Estrany serà Scott Derrickson, responsable de “Sinister” o “El Exorcismo d’Emily Rose“.

doctor-estrano

PRIMERES IMATGES DE TOM CRUISE AL RODATGE DE “LA MOMIA

La cinta estarà ambientada en l’actualitat, Tom Cruise interpreta un soldat de les forces armades. Aquesta nova versió de la Mòmia serà la primera pel·lícula de l’univers cinematogràfic que ha posat en marxa Universal Pictures dels seus monstres clàssics a la qual seguiran noves versions de “L’Home Llop”, “La Núvia de Frankenstein” o “L’Home Invisible”.

cruise-momia-1 cruise-momia-2 cruise-momia-3

JOHNNY DEPP PODRIA SUBSTITUIR AL MICHAEL KEATON A LA SEGONA PART DE BITELCHUS

Un rumor publicat a la web Bloody Disgusting indicaria que Michael Keaton, per raons d’agenda no podria tornar a posar-se a la pell de Bitelchus.

El seu possible substitut seria l’actor fetitxe de Tim Burton, ni més ni menys que Johnny Depp.

26175_640

 

HOMECOMING“, POSSIBLE TÍTOL DE LA NOVA PEL·LÍCULA D’SPIDER-MAN

Sony podria haver revelat el títol que porta el nou ‘reboot‘ de Spider-Man. Aquest no seria un altre que Homecoming.

Homecoming és el número 252 de The Amazing Spider-Man. Va ser escrit per Tom defalco i il·lustrat per Ron Frenz. La trama d’aquest còmic gira al voltant d’un Spidey que torna a la ciutat després d’aconseguir el vestit negre de simbiont.

650_1200

NOU TRÀILER DE “WARCRAFT: EL ORIGEN

Universal Pictures ha fet públic un nou tràiler espanyol d’aquesta adaptació del videojoc de Blizzard que compta com el pacífic regne de Azeroth està a punt d’entrar en guerra per enfrontar-se a uns terribles invasors: orcs guerrers que han deixat el seu destruït món per colonitzar un altre.

En obrir-se un portal que connecta tots dos mons, un exèrcit s’enfronta a la destrucció, i l’altre, a l’extinció. Dos herois, un a cada bàndol, estan a punt de xocar en un enfrontament que canviarà el destí de la seva família, el seu poble i la seva llar.

Comença una espectacular saga de poder i sacrifici on es descobreixen les nombroses cares de la guerra i on cadascú lluita per la seva i que compta amb un fantàstic repartiment encapçalat per Ben Foster, Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell, Rob Kazinsky, Dominic Cooper.

jimmy-olsen

EXTRA! EXTRA! NOTÍCIES DESTACADES DE LA SETMANA vol.7

PRIMER TRÀILER I PÒSTER DE “LIGHTS OUT“, PRODUÏDA PER JAMES WAN

Warner ens mostra el primer tràiler i pòster de Lights Out, un nou títol de terror que produeix James Wan basada en el premiat curtmetratge homònim. Dirigeix David F. Sandberg, responsable de l’esmentat curtmetratge.

Protagonitzada per Teresa Palmer i Gabriel Bateman, la pel·lícula explicarà la història d’un jove que al costat de la seva germana s’ha d’enfrontar a una entitat diabòlica que apareix quan els llums s’apaguen …

lights-out-poster

TEASER TRÀILER DE LA MINI SERIE DE “WOLF CREEK

En uns mesos s’estrenarà a la televisió Wolf Creek, una minisèrie televisiva basada en la popular franquícia slasher australiana escrita i dirigida per Greg McLean de la que us vam mostrar un teaser tràiler.

Aquesta minisèrie de sis episodis suposarà la volta del mític Mick Taylor, que tornarà a ser interpretat per John Jarrat, i que estarà acompanyat per la jove Lucy Fry a la qual hem vist recentment a l’adaptació de “Vampire Academy“.

Wolf Creek” estarà ambientat en un món que els fans de la saga reconeixerem però en aquesta ocasió les coses seran diferents: Mick Taylor assetjarà a una família de turistes americans als quals aterrorizará i assassinarà. Però en aquesta ocasió les tornes donaran la volta quan la jove de 19 anys Eve sobrevisqui a la massacre i a partir d’aquest moment només tindrà un propòsit a la vida: venjar-se de Mick Taylor.

ASH VS EVIL DEAD, PRIMERA IMATGE DE LA SEGONA TEMPORADA

Aquesta tardor s’estrenen els nous episodis, AMC ha fet pública la primera imatge d’ells en la que podem veure a Ash en plena diversió. Al costat d’ell tornaran Ray Santiago i Dana DeLorenzo com els seus companys Pablo i Kelly així com Lucy Lawless com Ruby.
A la segona temporada s’incorporaran al repartiment Lee Majors que donarà vida al pare d’Ash, així com Ted Raimi (germà de Sam) que serà el millor amic de la seva infància i Michelle Hurd, el seu amor de l’institut.
Ash ha passat els últims 30 anys de forma immadura i tractant d’obviar la responsabilitat del que ha passat en el passat. No obstant això, quan el caos torna a amenaçar de destruir tota la humanitat, és hora que Ash faci front a les seves pors d’una vegada per totes.

ash_t2

TRÀILER DE “EXPEDIENTE WARREN 2″

Expedient Warren, dirigida per James Wan i amb data d’estrena per al pròxim 17 de juny.

La trama es centra en un cas ocorregut a Enfield, Anglaterra, a finals de 70, on dues germanes van ser presumptament posseïdes. Els Warren van veure davant d’ells com una d’elles levitaba i fins i tot arribant a desmaterialitzar i aparèixer 20 minuts després a l’interior d’una caixa. Segons van testimoniar els Warren, aquesta va ser una de les experiències més terrorífica que van viure.

TRÀILER DE “OUTCAST“, DE ROBERT KIRKMAN (CREADOR DE “THE WALKING DEAD“)

“Ha estat un viatge increïble veure com ‘Outcast‘ ha cobrat vida sent només una idea. Ha passat de ser un còmic a convertir-se en una sèrie de televisió que serà vista a tot el món a través de la nostra associació amb FOX “, ha afirmat Kirkman. “Outcast ha trobat la mateixa casa internacional que ‘The Walking Dead‘ i comptarà amb una estrena a Estats Units, tal com va succeir amb ‘The Walking Dead‘ fa sis anys. És surrealista. Espero que els fans internacionals gaudeixin el món de ‘Outcast‘, i tant de bo, passin també una mica de por”, afegeix.

A més com afegit el pilot ha estat dirigit per Adam Wingard, responsable de pel·lícules com “You’re Next” o “The Guest“.

ROBIN WRIGHT NEGOCIA LA SEVA PRESÈNCIA A BLADE RUNNER 2

Variety informa que Robin Wright es troba en l’última fase de negociacions abans d’incorporar-se al costat de Harrison Ford i Ryan Gosling al repartiment de la seqüela de Blade Runner.

Ford tornarà com el detectiu Rick Deckard en una pel·lícula de la qual tot just hi ha pocs detalls sobre la seva trama – tot i que de moment comença a saber-se que hi ha part del nou guió que estarà inspirat en l’esborrany original de Hampton Fancher per a la primera entrega -. El mateix Fancher figura com a guionista en aquesta segona part, en acreditació conjunta amb Michael Green.

Es desconeix el paper que tindrà Wright, qui segons fonts de la productora a Variety sempre va ser una de les primeres opcions del director, Denis Villeneuve. La seva participació, però, es va semblar complicada en un primer moment per problemes de calendari amb la sèrie House of Cards.

Blade Runner 2 s’estrena el 12 gener 2018.

217 Robin-Wright_2813841b

NOU TRÀILER INTERNACIONAL DE “SUICIDE SQUAD

Després de la imparable estrena de “Batman v Superman” que s’ha convertit en la millor estrena de la història per a Warner Bros, ara cal esperar fins al pròxim mes d’agost perquè arribi a les nostres pantalles aquest títol dirigit per David Ahir i protagonitzat entre altres per Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney, Cara Delevingne, Joel Kinnaman, Viola Davis.

Esquadró Suïcida compte com l’agent d’intel·ligència Amanda Waller reuneix a l’equip més perillós de superdolents que es troba empresonat i els ofereix l’arsenal més potent del Govern per a enviar-los a una missió on s’han d’enfrontar a una entitat enigmàtica i invencible.

Tan sols aquest grup secret de criminals, que pràcticament no tenen res a perdre en ser individus menyspreables, poden plantar cara al nou enemic que aguaita la ciutat. No obstant això quan aquests descobreixin que han estat utilitzats es pensaran dues vegades si morir en l’intent de complir per la seva missió o per contra, anar cada un pel seu compte.

SEGON TRÀILER DE “LEGO BATMAN: LA PEL·LÍCULA”

Aprofitant l’estirada de Batman v Superman, Warner acaba de llançar un segon tràiler de Lego Batman, el spin-off de la Lego Pel·lícula que arribarà als cinemes al febrer de 2017.
Dirigida per Chris McKay, els dobladors en la seva versió original són Will Arnet com Batman, Michael Cera com Robin, Rosario Dawson ho farà a Bat-Girl i Ralph Fiennes serà Alfred.

misery001

EXTRA! EXTRA! NOTÍCIES DESTACADES DE LA SETMANA vol.6

DATA D’ESTRENA DE “ANNABELLE 2″

Warner ha revelat que serà el 17 de maig de l’any que quan arribi als cinemes aquest títol, el guió s’està encarregant d’escriure Gary Dauberman i del que de moment no s’ha confirmat cap actor per protagonitzar-la.

La primera part explicava la història d’un jove que troba el regal perfecte per a la seva dona embarassada, Mia: una preciosa i inusual canell vintage que porta un vestit de núvia blanc immaculat. No obstant això, l’alegria de Mia en rebre a Annabelle no dura molt.

Durant una espantosa nit la parella veu com a membres d’una secta satànica envaeixen la seva llar i els ataquen brutalment. No només deixen sang vessada i terror després de la seva visita … Els membres de la secta conjuren a un ens de tal maldat que res del que han fet es compara al sinistre camí a la maledicció que ara és … Annabelle.

annabelle759

 

PÒSTER I TRÀILER DE “THE LEGO BATMAN MOVIE

La pel·lícula utilitza al personatge que ja vam veure a La LEGO pel·lícula i que va esdevenir un autèntic robaescenas. Tot pinta a què si això funciona Warner podria prendre la decisió d’estirar la franquícia LEGO amb totes les llicències de l’empresa de joguines de les quals també són propietaris.

Will Arnet posarà la veu a l’home ratpenat, Michael Cera a Robin, Rosario Dawson a Bat-Girl i Ralph Fiennes serà Alfred

CeKhP6SVIAEtqfS

 

NOU PÒSTER DE LA BRUTAL “GREEN ROOM

Ja podeu veure un nou cartell de Green Room, l’aclamada pel·lícula de Jeremy Saulnier que L’Aventura distribuirà en les nostres fronteres presumptament a la primavera.

La trama narra com un grup de punk-rock és contractat per un bolo en un lloc una mica particular. Quan arriben al lloc indicat s’adonen que el públic està compost per neonazis borratxos i drogoaddictes. Tot està a punt i els jugadors en les seves posicions, un grup anti-feixista envoltat de neonazis amb ganes de gresca? La festa comença aquí …

Patrick Stewart encapçala el repartiment que completen Anton Yelchin, Imogen Poots, Alia Shawkat, Joe Cole, Callum Turner, Mark Webber, Kai Lennox, Eric Edelstein i Macon Blair.

db_posters_35144

TOTA LA B.S.O DE “BATMAN V SUPERMAN”

Warner Bros ha publicat de manera gratuïta i legal, la banda sonora completa de Batman v Superman, composta per Hans Zimmer i Junkie XL.

Davant la por de les accions que està realitzant un superheroi considerat un semidéu (Superman), el vigilant nocturn de Gotham City arribarà a la ciutat de Metròpolis per fer-li front, mentre el món lluita per descobrir qui és l’heroi que veritablement necessita.

Mentre Superman i Batman estan en guerra entre ells, una nova amenaça sorgeix a l’ombra, posant a la humanitat en el perill més gran que ha vist fins ara …

TRÀILER I PÒSTER DE “THE SHALLOWS“, DE JAUME COLLET- SERRA

The Shallows, el nou film del cineasta espanyol de Jaume Collet-Serra (La Òrfena), protagonitzat per Blake Lively, Óscar Jaenada i Sedona Legge. La seva arribada als nostres cinemes tindrà lloc el pròxim 24 de juny.

Una jove dona decideix anar-se a la costa a fer surf després de la mort de la seva mare. Després de diverses desgraciades coincidències que la situaran en una platja aïllada i retinguda a 20 metres de la sorra en una boia, la dona haurà de trobar la manera de sobreviure abans de sucumbir a les seves ferides i, sobretot, evitar ser devorada per un gran tauró blanc.

db_posters_35121

 

PRIMERES IMATGES  DE “VALERIAN“, DE LUC BESSON

Els protagonistes de la història són Valerian i Laureline, dos agents espai-temporals al servei de l’Imperi terraqui que té la seva capital a Galaxity.

L’acció del còmic transcorre al segle XXVIII. Els personatges viatgen per la Terra i pel temps mitjançant salts a través de l’hiperespai amb l’objectiu d’intentar mantenir l’ordre. Ho fan gràcies a un dispositiu que tenen incorporat en la seva nau i que els permet estar en qualsevol lloc / temps del nostre planeta.

El repartiment l’encapçalen Cara Delevingne, Dane DeHaan, Clive Owen, Rihanna i Ethan Hawke. La seva estrena serà l’any que ve.

db_fotog_20770imagen-2 (1)imagen-3imagen-4 (1)imagen-5

PRIMERA IMATGE DE LES AMAZONES A “WONDER WOMAN

Després de l’estrena de Batman v Superman, Warner comença a fer campanya per a una altra de les seves incursions en l’univers de DC: Wonder Woman. Per això, via Entertaiment Weekly, ens arriba una nova instantània de la pel·lícula en la qual veiem el regne de les amazones incloent a la Reina Hippolyta.

Dirigida per Patty Jenkins, Wonder Woman arribarà als cinemes el 23 de juny de 2017, amb Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Ewen Bremner, Saïd Taghmaoui, Elena Anaya, Connie Nielsen, i Lucy Davis a el repartiment.

db_fotog_20771