Exposició

Totoro, màgia i natura.ト ト ロ, 魔法 と 自然 /

Un 16 abril 1988 va marcar un abans i un després en l’animació, dirigida per Hayao Miyazaki aquest esperit del bosc es va convertir en la icona de l’estudi Ghibli. Des del seu naixement s’han unit molts fanàtics a les seves files, i avui, presentem aquesta exposició per commemorar el seu 30 aniversari.
La mostra expositiva, feta de mirades intimistes i reflexions sobre el que s’ha convertit en tota una icona de l’animació japonesa que és inesgotable al temps i perdurable en la nostra retina.


30 anys, 30 il·lustracions, un homenatge de pura fantasia.

L’Anime és una de les formes més influents de l’art contemporani d’avui dia. Entre els grans de l’animació japonesa es troba Hayao Miyazaki el que és sens dubte el més popular i respectat. La narració de contes, enfocament visual i la profunditat filosòfica de les seves pel·lícules han creat un enorme impacte en el món animi i el cinema actual.
Molts artistes i creadors prominents de l’animació i il·lustració reconeixen amb orgull la forta influència i inspiració en les seves pròpies obres del mestre Miyazaki. Aquest projecte “30 anys 30 artistes” dóna l’oportunitat als autors que participen d’oferir un homenatge a Totoro, que aconsegueix l’estatus de fenomen social …, no és només un peluix, una cortina de bany o un dels productes de merchandise més venuts del Japó, també és un canalitzador de certes conductes socials entre els més joves, molts dels quals relacionen la brisa del vent movent branques dels arbres amb el gatobus o passejar amb la família per un bosc es converteix en la comprovació que Totoro no et deixa indiferent.

Els autors participants són:
Danide, Fernando Blanco, Toni Benages, Juan Ramón Cano Santacruz, Juan Bernardo Muñoz Serrano, Sagar Forniés, Óscar Doménech, Candela Ferrandez, Claudio Stassi, Daniele Statella, Giulia Francesca Massaglia, Mado Peña, Juan M. Sanmiguel, Daniel Fumero, Jandro González, Raúl Ariño, Núria Enriquez, Ed Warner, Ernest Sala, Perditah, Juanjo Àvila, Gustavo Rico, Caro Waro, Enrique Fernandez, Fernando Casaus Liébana Goñi, Josep Casanovas, Irati FG, Toni Fejzula, Clara Soriano.


 Si teniu preguntes o voleu més informació no dubteu a contactar amb els responsables de l’expo Jordi Pastor (Dibuixant de còmics i professor de la JOSO) i Reinaldo Pereira (subdirector del Festival internacional de cinema fantàstic NOCTURNA MADRID)
reitotoro@gmail.com